Asbestipurku

Asbesti on useiden kuitumaisten silikaattimineraalien yhteinen nimitys. Asbestilaatuja ovat krysotiili, antofylliitti, amosiitti, aktinoliitti, tremoliitti ja sininen asbesti eli krokidoliitti. Asbestia on käytetty Suomessa 1920-luvulta 1990-luvun alkuun rakentamisessa ja teollisuudessa, yleisimmin eristeissä, tiivisteissä, erilaisissa verhous- ja kattolevyissä, liimoissa ja tasoitteissa sekä lattialaatoissa. 

Asbestipurkutyöt on lain mukaan tehtävä valtioneuvoston päätöstä 1380/1994 noudattaen ja työsujeluhallinnon valtuuttaman urakoitsijan toimesta. Larbacon Oy on Lounais-Suomen aluehallintoviraston valtuuttama asbestiurakoitsija ja noudattaa kaikessa toiminnassaan lainsäädännön vaatimuksia sekä työsuojeluviranomaisten ohjeita.

Larbacon Oy tarjoaa ammattitaidolla kaikki asbestinpurkutyöt. Asbestityönä tehtäviä töitä ovat mm. Minerit-levyjen purku talojen seinistä, Aalto-Minerit -levyjen purkutyöt katoista ja seinistä, klinkkerilaattojen piikkaukset, Finn-Flex laattojen poisto sekä pikiliiman rouhinta ja putkieristeiden purkutyöt. Tarjoamme myös kokonaispurkuja kaikenlaisista kohteista, jotka saattavat olla joko kokonaan tai osittain asbestipurkutöinä tehtäviä. 

Meillä on käytössämme laaja purku- ja kuljetuskalusto.

Kaikki asbestipurkutyöt tehdään lakien ja asetusten mukaisesti ja asiakkaalle toimitetaan tilaajavastuulain mukaiset selvitykset lainsäädännöllisten velvoitteiden täyttämistä. Asiakas saa myös todistuksen erityisjätteen siirrosta.

Muista myös, että kotona tehtävä saneeraustyö on kotitalousvähennyskelpoista työtä - käytä veroedut hyväksesi!

Teemme myös muut purkutyöt pölyttömästi niin kotona kuin teollisuudessa. Esimerkiksi homehtuneiden rakenteiden ja asuttujen tilojen purku- ja saneeraustyöt on myös järkevää tehdä ilmastollisesti eristettynä, jolloin vältytään paitsi terveyshaitoilta myös ylimääräiseltä sotkulta. 

Turvallinen yhteistyökumppani

Kun valitset Larbacon Oy:n yhteistyökumppaniksi voit olla turvallisin mielin. Yrittäjävetoinen toiminta mahdollistaa joustavat ratkaisut asiakkaan tarpeisiin. Täytämme kaikki tilaajavastuulain mukaiset edellytykset ja toimitamme tilaajalle pyydettäessä kaikki tarvittavat dokumentit. Ammattitaitomme lisäksi asiakkaan turvana on IF:n toiminnanvastuuvakuutus, joka kattaa vahingot 500 000€ saakka.